28 september 2023

BLUE ☽ 2,5 ÅR

2023 BLUE ♡

 
 
 
Livet med en 2,5 åring är både fantastiskt härligt och roligt, men också otroligt påfrestande ibland. Allt beroende på perioden eller humöret på denna levande krabat. Är hon på en sämre plats i livet eller att hon och Frans bråkar - nej men då är man på riktigt så trött på energi. Är hon glad och och nöjd - wow vad mysigt och härligt allting är då. För en vecka sen hade jag skrivit att vi kände oss rätt less, då det inte var den bästa tiden. Nu den här veckan som varit har det varit kanon och så mysigt. Så det går upp och ner. Men jäklar vad man kan få energi, och vad mycket energi som kan försvinna. 
 
När hon är på en sämre plats är det "nej" som gäller, spelar ingen roll vad. Bryter ihop för minsta lilla. Speciellt när hon och Frans är tillsammans och det är en sämre period märks det av. Yeesus vad känsligt det är då. 
 
Och fokus på det roliga. Älskar när hon leker själv här hemma. Man hör henne sjunga, hon donar och fixar med allt möjligt. Ibland bäddar hon fram kudden & täcken och lägger ner dockor och annat. Hon pysslar på. Hon serverar kaffe & dricka. Hon går och hämtar saker åt en. Ibland kommer hon & bara pussar på en, det är mysigt. Speciellt kvällar är hon extra mysig. Även när vi är med andra leker dom oftast väldigt bra. Hon älskar rörelse och musik. På förskolan är hon fin och vinkar av en, på samma sätt springer hon fram & kramar även andra föräldrar. Hon är supergo när hon är med Gaia, farmor och farfar, Tina, Tommy på Beerista etc... man märker att hon gillar mycket människor hon har omkring sig. "Tack mamma" säger hon mycket och glatt. 
 
Vi har slutat med nappen sedan 5-6 veckor tillbaka & det gick toppen. Så skönt! Nu känns det konstigt att se henne med en napp i munnen. Nu blir nästa steg att sluta med kvällsersättning och sen blöja, men ett steg i taget. Hon har satt sig på pottan på eget bevåg så det börjar komma så smått. 
 
Snart 2,5-årskontroll. Fokus blir att prata om talet. Jag är inte orolig så då hon hela tiden utvecklas med ord, pratar hela tiden och kan kommunicera och förstår allt. Men vill ändå notera att meningar är inte där än, och uttalet blir lätt japanska. Bildbomb kommer nedan. 
 
 
Hänga med på Frans fotboll är grejen
 
Sova över hos Jenni
 
Leka med Alf 
 
Vara hemma lite halvkrasslig (men inte så)
 
 
Vara hos farmor & farfar när mamma & pappa var i Italien
Någon som låg & sov till klockan 10 
 
Bus med mamma
 
Fantastisk dag med lådcykeltur till Paradiset i Saltholmen
 
 
 
 
Blandat